Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева поиска извънреден съвет на РБ, за да се изготви обща позиция за промените в Конституцията

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Меглена Кунева призова за извънреден председателски съвет на Реформаторския блок (РБ), на който да се изготви обща позиция за промените в Конституцията. Кунева обясни, че един от съпредседателите на Блока - Радан Кънев не е говорил от името на целия Реформаторски блок.

Партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите", която е част от Реформаторския блок, свиква свой извънреден Изпълнителен съвет днес, за да има позиция за конституционните промени, съобщи Кунева: 

Призоваваме всички партии в РБ да избистрят позицията си. Утре сутринта да свикаме председателски съвет и да имаме единна позиция на РБ. 

Съпредседателят на реформаторите Радан Кънев не е говорил от името на Блока, изтъкна Кунева:

Аз не съм говорила с господин Кънев. Дори и днес Найден Зеленогорски не е бил на разговорите, които са се провели с ДПС.

Кунева обърна внимание, че основата за консенсуса е разделянето на Висшия съдебен съвет на две колегии, от което трябва да се тръгне, за да се изчистят спорните текстове във внесения за първо гласуване в пленарната зала законопроект. Тя призова:

Не търсете конфликт вътре в РБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.