Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В демонстративното зареждане по бензиностанции на 24 юли ще участват 80 000 селскостопански машини

Снимка: Венелина Попова - кор. на БНР в Стара Загора

60 000 трактора и 20 000 комбайна ще участват на 24 юли в демонстративното зареждане на гориво по бензиностанции в страната. Решението за акцията бе взето днес на заседание на Управителния съвет на  Националната асоциация  на зърнопроизводителите в Арбанаси.

Така отново ще поискаме  да бъде отменена наредбата, която изисква до 31 август да поставим нивомери и фискални устройства на съдовете за гориво, казаха заместник-председателят на Асоциацията Светослав Русалов обясни:

Началният час ще бъде 9 часа и ще приключи до 16 часа. В този интервал от време ще зареждаме нашите машини във всички области с изключение на Благоевградска област.

Надяваме се с този наш акт да покажем на управляващите, че това ще доведе до ежедневни затруднения на населението и ние бихме желали да призовем управляващите за отмяна на тази наредба.

Мариела Йорданова, която също е заместник-председател на  Националната асоциация  на зърнопроизводителите допълни:

Така ще покажем на обществеността и на властта как ще изглежда всеки ден след 31 август, когато бъдем принудени  да зареждаме на бензиностанции поради невъзможността да се сложи нивомери и фискални устройства.

Според Националната асоциация на зърнопроизводителите изискването за поставяне на нивомери и фискални устройства на съдовете за гориво е без-прецедентно за Евпорейския съюз, предизвикано е от лобистки интереси, а от доставката на уредите две-три фирми ще спечелят 160 милиона лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.