Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: Мария Пеева

Компанията оператор на тунела под Ламанша - "Евротунел", изглежда вече не може да се справи с мигрантския натиск и настоява за реакция от страна на френската и на британската държава, пише Фигаро. Огромното мнозинство мигранти, опитващи се всеки ден да проникнат в тунела към Англия, са отблъснати. В лагера в град Кале има към 3000 нелегални, посочва Монд. От близо 2 месеца насам всеки ден се регистрират по 1500-2000 опита за нахлуване в района на тунела, често се стига и до инциденти и смъртни случаи, коментират изданията.

Централният комитет на управляващата в Гърция СИРИЗА днес се събира спешно, за да вземе съдбоносни решения във връзка с възникналото разцепление в партията. Катимерини цитира премиера Алексис Ципрас, който предупреждава, че ако продължи да управлява на практика без парламентарно мнозинство, ще бъде принуден да свика предсрочни избори. Той пояснява, че това не означава отказ от желанието му да договори ново споразумение с кредиторите за трета финансова инжекция на страната.

Посланикът на ЕС в Македония Аиво Орав призова журналистите от македонската обществена телевизия МТВ да се освободят от автоцензурата и да информират обществото независимо. Орав отбелязва, че медиите в страната са получили много критики в доклад на Европейската комисия, но повечето от тях не пожелали да информират за това, пише скопският Утрински весник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.