Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-годишен с мотопед блъсна полицай

Снимка: БТА

Срещу 14-годишен младеж от град Дебелец е образувано досъдебно производство за неизпълнение на полицейско разпореждане. След 22.00 часа вчера момчето карало мотопед по улицата и не спряло на подаден от пътен полицай знак със стоп-палка. В опит да избяга, то увеличило скоростта и блъснало полицая. Втори служител на МВР успял да го спре и при проверката установил, че мотопедът е без регистрационни табели, а водачът е неправоспособен.

Непълнолетният е задържан за разпит, извършен в присъствието на родител. Полицаят е с охлузна рана на ръката и контузия на крака, но след преглед в "Спешна помощ" е освободен за домашно лечение.

Материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата, която ще реши каква отговорност да бъде потърсена от тийнейджъра. Досега той няма противообществени прояви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.