Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Централният плаж в Бургас ще бъде затворен заради фестивала "SPIRIT of Burgas"

Заради фестивала "SPIRIT of Burgas" от 6 до 9 август ще бъде затворен централния плаж в града. Звездата на фестивала - британският поп изпълнител Роби Уилямс -  се очаква да пристигне в четвъртък, един ден преди датата на концерта.

Над 20 000 души се очакват за фестивала "SPIRIT of Burgas",  а хотелите в града са пълни. Специални зони за паркиране на коли ще има около централния плаж в Бургас, където ще бъде фестивалната зона, поясни кметът Димитър Николов:

В петък обявяваме "синята зона" по булевард "Демокрация", в участъка между улиците  "Цар Симеон" и "Богориди", за  свободна. Предварително сме осигурили допълнителни паркоместа в големия ни обществен паркинг на улица "Гурко". Очакваме много автомобили, така че препоръчваме да се използват градските паркинги. Временно спираме достъпа по булевард "Батенберг" от пресечката на улица "Филип Кутев" към централния вход на плажа с цел безопасност.

Фестивалната зона ще има общо 12 входа, а разплащането за първи път ще се извършва с карти, а не кеш. Сцената, на която ще представи шоуто си Роби Уилямс, е почти готова, допълни главният организатор от фирма “Болкан Ентъртеймънт“ Петър Петров:

Апелираме към всички, закупили билети, към цялата публика, ако може да дойде наистина навреме за фестивала, защото голямото количество хора ще направят такова струпване, че накрая няма да може да се влезе навреме за самите концерти.

Близо 100 яхти и лодки се очакват в залива за концерта на Роби Уилямс, но за тяхната безопасност ще бъдат поставени 3 големи балона, ограничаващи достъпа им до брега.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.