Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар затрудни движението по пътя Варна - Слънчев бряг

Движението на автомобили по пътя Варна - Слънчев бряг е затруднено заради голям пожар в района на заведението „Ханска шатра“. Огънят е обхванал голяма площ от сухи треви и храсти. Изгоряла е конюшня с 3 коня и паркиран лек автомобил.

150 декара площ е обхванал пожарът. Шест противопожарни автомобила, доброволци от Държавното горско стопанство и Несебър, както и много огнеборци участват в гасенето на огъня. Работата им е затруднена, каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

Изключително е усложнена обстановката в района на пожара, възникнал днес в гориста местност край "Ханска шатра", по простата причина, че външните температури са много високи - колебаят се в момента около 33 градуса, а има и изключително отривисти и силни пориви на вятъра, които затрудняват дейността по пожарогасенето на въпросната площ от сухи треви и храсти, която пламна в късния следобед на днешния ден.

Три полицейски автомобила контролират движението в района на "Ханска шатра". Призовават се шофьорите да бъдат внимателни и да се движат с ниска скорост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.