Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва едно от най-чаканите музикални събития на годината – фестивалът "Спирит ъф Бургас"

| обновено на 07.08.15 в 15:35

Започва едно от най-чаканите музикални събития на годината – фестивалът "Спирит ъф Бургас". В 22.00 часа на голямата сцена край морето се очаква да излезе попзвездата Роби Уилямс. Най-успешният британски изпълнител за последните години е за първи път у нас.

90 души – техници, танцьори, шофьори, охрана и мениджмънт – включва екипът на Роби Уилямс. Повече от 700 концерта на живо има британската поп звезда, но за първи път той ще представи шоуто си на брега на морето. Българската група "Мастило" ще открие "Спирит ъф Бургас" в 18.00 часа тази вечер. Какво ще чуе публиката, обясни вокалистката Вики:

Ние ще изсвирим всички наши най-популярни песни. За всички хора, които ще дойдат да ни слушат на основната сцена, сме подготвили малко по-различни варианти и аранжименти на парчетата, за да могат хората да намерят нещо различно.

Британската група Kasabian, с 5 албума и наградата за най-добра британска банда, са хедлайнерите на втората вечер. За другите звезди на фестивала слушаме Десислава Ангелова от организаторите:

Първата вечер можете да чуете MILOW, KWABS и вечерта ще завърши с Роби Уилямс и STEREO MCs. На следващата вечер откриваме с Bobo & The Gang, много добра българска банда, след това една млада българска банда, които ще бъдат преди Kasabian, и след това започва до 6.00 сутринта много приятна програма с доста силни диджеи от World of Drum.

Около 70 % от билетите за специално украсения влак за концерта на Роби Уилямс в Бургас са продадени. Композицията от София до Бургас тръгна по разписание, като специално за фестивала "Spirit of Burgas" към нея са добавени четири вагона с музика и продажба на храни и напитки. Въпреки че влакът София - Бургас бе специално украсен заради концерта на Роби Уилямс, повечето хора не пътуваха специално за музикалното събитие. Разбира се, имаше и почитатели на британския музикант.
Димитър Костадинов от БДЖ обясни, че влакът е с четири допълнителни вагона заради феновете, има специален бар и вагон с музика за доброто настроение:
И превръщане в традиция, така че да могат и други подобни събития да се възползват и да ни ползват като партньори за в бъдеще. Акцентът, който сме сложили на това мероприятие, е за екологичен транспорт. 
Влакът трябва да пристигне малко преди 15.00 часа в Бургас, а пътниците, които са си купили двупосочни билети, ползват 20 % отстъпка от цената. 

В 16.30 часа 12-те входа на фестивалното градче ще бъдат отворени. За да се избегне струпването на хора, организаторите призовават гостите да влязат по-рано.

Екипи на Националната агенция за приходите ще следят за нарушения на данъчно-осигурителното законодателство тази вечер в Бургас на фестивала. Под активно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти, разположени в близост. Данъчните ще бъдат изцяло разпознаваеми, защото ще носят сини блузи с надписите на приходната агенция.
Оттам допълват, че продължава засиленият контрол по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение е неиздаването на касова бележка. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.