Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 45 бежанци са задържани сутринта в района на Царево

Снимка: БГНЕС

Три групи с общо 45 бежанци са задържани от полицаи в Царево тази сутрин.

Две групи са открити в коли, а третата група от 20 души се е придвижвала пеша. Двамата превозвачи, които са транспортирали имигрантите, също са задържани от полицейски служители.

Край Царево в лек автомобил, управляван от криминално проявен мъж от Бургас, е задържана група от петима души. Малко по-късно отново в лек автомобил са открити 20 бежанци. Друга група от 20 души е задържана по пътя за къмпинг "Нестинарка".

Всички нелегално преминали границата ни са без документи за самоличност, като твърдят, че са сирийски граждани. В Районното полицейско управление в Царево се установява самоличността им.

Шофьорите на двата автомобила са задържани за 24 часа в ареста.  По случаите са образувани досъдебни производства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Над 700 бежанци са заловили турските власти на границата с България

Над 700 бежанци са били заловени в северозападната турска провинция Одрин, заяви губернаторът на региона пред Анадолската агенция, цитиран от Агенция "Фокус". Обикновено в Одрин залавяме около 100-150 бежанци дневно. Но вчера бяха хванати рекорден брой -..

публикувано на 11.09.15 в 10:05

11 месеца затвор за каналджията, превозвал 54 бежанци в микробус

Каналджията, превозвал 54 бежанци в микробус, беше осъден на 11 месеца затвор при първоначален строг режим, глоба в размер на 2000 лева и конфискация на личния автомобил, съобщиха от съда в Царево. В четвъртък магистратите са одобрили споразумение, с което..

публикувано на 11.09.15 в 10:06