Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вежди Рашидов откри учебната година в Италианския лицей в София

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов откри новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в София. 

С водосвет за здраве и успех започна първият учебен ден в Италианския лицей, училището с най-добри резултати на матурите тази година. Музикален поздрав към учители, ученици, родители и гости отправиха възпитаници на училището, а учителите си пожелаха:

Нека този закон за уважението на учителя да не бъде само закон. Учителят да има по-голямо самочувствие, повече вяра в себе си и цялата колегия и да можем да водим децата напред с вяра и надежда. Аз съм на мнение, че каквито и проблеми да има, което е напълно нормално и логично, да се решават с много любов, търпение, тъй като зад нас стоят очи, които ни имат доверие.

Министърът на културата Вежди Рашидов пожела на учителите и учениците много успехи:

Търсим възможности през 2016 г. от новата програма да стартираме още три училища, така че ще продължим похода, да направим инфраструктурата, да е приятно, да са чисти и комфортни училищата.

Учебната година в Италианския лицей започват малко над 1000 ученици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.