Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Павлова: Очакваме да въведем зимна мобилизация за пътната поддръжка от 15 ноември

Предвидени са 50 милиона лева

Снимка: Катя Чорова

50 милиона лева са предвидени в бюджета на Агенцията пътна инфраструктура за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Това съобщи във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, като подчерта че подготовката за зимата вече е започнала:

Започнаха срещите по всички области, за да се видят фирмите, да се види каква е готовността, наличните материали и машини. Очакваме официално да въведем зимна мобилизация и готовност от 15 ноември. Разбира се, ако се наложи, ще бъде въведена и по-рано. На високопланинските проходи, разбира се, още от началото на ноември ще има готовност и мобилизация.

Министър Павлова каза още,че днес предсрочно е отворен ремонтиран участък от магистрала ,,Хемус,,:

Днес пускаме предсрочно затвореното за движение платно на магистрала "Хемус" , което се ремонтираше,така чесе надявам, че това значително ще облекчи трафика. Също така е създадена организация за утре, в празничния ден, в който очакваме голямото завръщане. Апелирам да не се изчаква последния момент. Създадена е организация за двупосочно движение и за ревересивно движение , за да има две платна в посока София.

Поради очакванията за засилен трафик във вторник, от Пътна полиция призовават шофьорите да планират навреме своето завръщане и стриктно да спазват на правилата за движение. От " Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните на Кулата и Маказа пропускателни пунктове - "Илинден", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград". Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.