Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временно прекъсва водоснабдяването в някои части на столицата

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Водоснабдяването временно ще бъде прекъснато в някои части на столицата днес, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с подмяна и монтаж на спирателен кран на ул. "Проф. Иван Шишманов" в ж.к. "Хаджи Димитър" се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 ч. в района на бл. 23, бл. 40, бл. 41, бл. 148, бл. 150.

Заради тест за нулево налягане на водопроводната мрежа в кв. "Модерно предградие" се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 14.00 ч. в района на бул. "Адам Мицкевич", ул. "Връх Манчо", ул. "Черни Дрин", бул. "Панчо Владигеров", ул. "Търново", ул. "Крим", ул. "Партений Зографски", бул. "Петър Дертлиев".

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Саранци" в кв. "Васил Левски" се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. в района на бул. "Ботевградско шосе", ул. "Летоструй", ул. "Рилска обител", ул. "Стоян Попов".

Заради прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. "Св. Пимен Зографски" в ж.к. "Дианабад" се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 15.00 ч. по ул. "Св. Пимен Зографски" от ул. "Русалка" до ул. "Никола Габровски".

  Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Мими Балканска" в кв. “Христо Ботев“ се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. в района на ул. "Мими Балканска" от номер 1 до номер 57.

Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. "Обиколна", ж.к. "Дружба" 2 се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. по ул. "Обиколна" от 163 ОУ до магазин "Практикер".

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Василев сред хора, които са против отсичането на дървета по протежение на ул. „Опълченска“

Дейностите по разширението на "Опълченска" текат по график

Разширението на ул. „Опълченска“ върви по график, съобщи зам.-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев, който е и и.д. зам.-кмет по строителство. „Ремонтът ще подобри инфраструктурата и ВиК системата, която не е сменяна повече от 100 години, но и ще доведе до значително подобрение в качеството на живот в района. Осъзнаваме, че..

публикувано на 02.09.24 в 15:35

Центърът за обслужване на потребители на вода в София излиза от ЦУМ

Центърът за обслужване на клиенти на "Софийска вода", който се намира в ЦУМ, ще спре работа в последния петък на септември (27), предупреждават от дружеството. Ще бъде оборудван и открит нов модерен и просторен център за клиентско обслужване в максимално кратки срокове, съобщават от компанията, без да съобщават къде ще се намира той...

публикувано на 02.09.24 в 14:55

Горящ ТИР на магистрала "Тракия" образува задръстване на входа на София

Тежкотоварен автомобил гори на входа на София откъм автомагистрала „Тракия“, предава БГНЕС. На място има няколко екипа с огнеборци, има полицейски коли. Движението се регулира, докато пожарникари обливат с вода горящата каросерия на ТИР-а. Превозното средство е почти напълно изгоряло. Изгорял е и..

публикувано на 02.09.24 в 13:58

Туристическият данък в София раздели ГЕРБ и ПП-ДБ-СС

Туристическият данък не се плаща от софиянци, а се плаща от туристите, които идват в града.  Това отбеляза пред БНР общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Пламена Терзирадева относно предложението за увеличение на данъка за туристи в столицата върху имотите за краткосрочно настаняване. В изменението се засяга и повишаването на Патентния..

публикувано на 02.09.24 в 10:31

Мостът на бул. "България" предизвика протест и активизиране от Столичната община

Днес започва изграждането на скеле като част от подготовката на спешни укрепителни дейности на моста на бул. "България". Целта е възстановяване на движението в участъка възможно най-скоро, като безопасността на гражданите остава основен приоритет.  Това съобщи Богдана Панайотова, временно изпълняващ длъжността главен архитект на София, по БНТ...

публикувано на 02.09.24 в 08:08

Още няма задържан за стрелбата в столичния район "Младост" снощи

Все още няма задържан за стрелбата в столичния район "Младост" срещу известния като лихвар Димитър Стоянов и сина му. Двамата остават в болница. Инцидентът е станал късно в неделя на охраняем паркинг в "Младост" 1. 58-годишният Димитър Стоянов и 20-годишният му син са били простреляни от неизвестен извършител. Двамата са откарани в болница "Света Ана",..

публикувано на 02.09.24 в 07:35

Последни два софийски парка в летния маршрут на библиобуса

Последните локации на Десетата кампания „Зелени библиотеки 2024“ са Борисовата градина (31 август, събота) и един от най-новите и атрактивни софийски паркове – парк „Възраждане“ (1 септември, неделя), в който гостуваме за първи път, съобщават от Столичната библиотека. Досега инициативите тази година са посетили близо 12 хил. души, а читателската..

публикувано на 30.08.24 в 16:10