Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит приветства участниците на Петото Предсъборно Всеправославно съвещание

Снимка: БГНЕС

Патриарх Неофит  изпрати приветствие към Петото Предсъборно Всеправославно съвещание, на което бяха разгледани проекто-документи за Светия и велик всеправославен събор по въпроси касаещи реда в Православната църква и нравствеността, както и проекта за документ „Автономията и начинът за провъзгласяването й“

Ваши Високопреосвещенства, досточтими отци, братя в Христа, Молитвено споменаваме вас, които светите сестри Поместни православни църкви избраха и изпратиха да ги представлявате в Петото Предсъборно Всеправославно съвещание, което се провежда от 10 до 17 октомври 2015 г. в Православния център на Вселенската Патриаршия в Шамбези - Женева. От свое име и от името на Св. Синод на Българската православна църква - Българска Патриаршия ви поздравяваме сърдечно и ви благопожелаваме успешна и ползотворна работа.

Молим Бога, Подателя на мира, от Когото е всяко добро даяние и всеки съвършен дар, да изпрати върху вас Своята преизобилна благодат, та в единомислие, любов, взаимно уважение и разбирателство да изпълните високоотговорните задачи, които са ви възложени от Църквата Христова. „Имайте в себе си сол, и мир имайте помежду си”

Българската Патриаршия е представлявана от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим и




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.