Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случаят на детето с тиксо на уста в 80-о ОДЗ скандализира медиите и обществото

Родители смятат, че възпитателката трябва да понесе своята отговорност с наказание

| обновено на 22.10.15 в 18:32
Възпитателката Даринка Димитрова работи в 80-о ОДЗ „Приказна Калина“ в Красно село от 16 години и досега не е имало оплаквания от нейната работа. Допреди няколко дни, когато дете споделило с майка си, че "госпожата" залепяла с тиксо устите на непослушните деца и попитало дали и с него ще се отнесе така. Майката Веселина Йорданова разговаряла с директорката Нина Иванова, след което отписала детето си от детската градина, за да избегне вероятността г-жа Димитрова да се отнесе така и с нейното дете. Тази сутрин майката Веселина Димитрова решава да разкаже за случилото се и в медиите, за да е сигурно, че ще има наказание за въпросната възпитателка.

Директорът на детското заведение Нина Иванова не отрича за случая, но казва, че детето, върху което учителката е приложила иновативен педагогически метод, е само едно...

При опит да открием за коментар възпитателката Даринка Димитрова - директорката поясни, че тя е била на работа до обяд. Родители на други деца, посещаващи детската градина, са категорични, че подобно поведение от страна на възпитател не е нормално и се надяват случаят да бъде изяснен, а учителката да получи своето наказание.

Ако днес залепват устата на дете с тиксо, за да не дразни учителката като говори, докато рисува - какви ли още методи на инквизицията има в модерния 21-ви век, която прилага по-силният над по-слабия, овластеният над подчинения, зрелият над този, който тепърва се развива? И ако някои са склонни да кажат, че това е проблем, който засяга само родителите на деца в детските заведения, веднага сме готови да опонираме. Защото в джунглата на изнервените до истеричност човешки взаимоотношения е трудно за чистата детска душа да открие моделите на поведение, които без да осъзнава, изгражда в собствената си уплашена вселена.

Случаят предизвика обществен интерес на фона на непрекъснато закриващите се предизборни кампании и светкавично внимание на всички медии.
Чуйте още за детската градина с оранжевото тиксо от репортера на Радио София Ана Попова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още по темата

Защо в 80-о ОДЗ залепиха с тиксо устата на дете със специални образователни потребности?

Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Майката на едно от децата - Веселина Йорданова, разказа в ефира на Радио София, че дъщеря ѝ, която е на 4 години и половина, плачела, напускайки двора на градината. Тя споделила..

обновено на 22.10.15 в 12:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалаът "София Моно" в парка на Военната академия "Георги С. Раковски"

От 17 до 27 юли,  в парка на Военната академия "Георги С. Раковски" ще се проведе фестивала "София Моно".  Жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на летни театрални вечери. Спектаклите в програмата, изградени върху литературни творби, ще..

публикувано на 15.07.24 в 10:48
Софийски университет

Международна конференция в София събира над 300 изследователи на Библията

Софийският университет "Св. Климент Охридски" посреща над 300 учени от цял свят на традиционната международна конференция на Европейската асоциация за библейски изследвания. Форумът се провежда от 15 до 18 юли в Ректората на университета и предлага богата..

публикувано на 15.07.24 в 09:46

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по..

публикувано на 15.07.24 в 08:26

Общините искат година отсрочка за новия модел за такса "Битови отпадъци"

Общините нямат готовност и финансова обезпеченост да преминат към новия модел за определяне и събиране на таксата "Битови отпадъци", който трябва да се прилага от 1 януари следващата година.  Проблемът е бил обсъждан на вчерашното заседание на..

публикувано на 12.07.24 в 17:12

В "Междублокови странства" на столичния кв. "Кюлуците"

На неконвенционална аудиоразходка канят столичани и гости от „Девет слона” и сдружение „Съпромат“ тази вечер (19 ч.) в кв. "Кюлуците" с начален пункт градинката на ул. „Панайот Волов“ 13А. По време на разходката ще се наместват намерени обекти и..

публикувано на 12.07.24 в 13:33

Кои са най-желаните специалности в Софийския университет

И тази година специалност " Право " е най-желаната сред кандидатите за прием в Софийския университет "Св. Климент Охридски", следвана от " Психология " на второ място и от " Международни отношения " - на трето. Това показва първото класиране на..

публикувано на 12.07.24 в 11:10

Кога се репатрират принудително недвижещи се автомобили

Излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) могат да се съхраняват в частни имоти, а когато те са на общински площи - трябва или да се преместят, или да се предадат за рециклиране, обясняват от Столичния инспекторат.  Стикерът на ИУМПС,..

публикувано на 11.07.24 в 20:23