Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 мигранти са задържани в района на село Олтоманци

Снимка: БГНЕС

17 сирийци и 1 афганистанец са задържани от граничните патрули в района на кюстендилското село Олтоманци. Мъжете пристигнали в Кюстендил с последния влак от столицата снощи и поели пеша към границата със Сърбия. След полунощ били задържани, а днес по обяд чужденците, придружени от полицейски патрул, са върнати обратно с автобус за София.

Мъжете вероятно са с регистрация в Държавната агенция за бежанци, което им позволява свободно придвижване на територията на страната, но нямат право да пребивават в граничната зона и затова са  задържани при Олтоманци, поясниха  от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Над 70 нелегални имигранти са открити в лозята между Славовица и Виноградец

Две  групи  нелегални имигранти от над 70  мъже, жени и деца - най малките, от които на по 1 годинка-  са открити  в лозовите масиви между селата Славовица и Виноградец - съобщи говорителят на РДВР Пазарджик Мирослав Стоянов. Органите на реда са..

обновено на 23.10.15 в 18:57

4 000 имигранти пробиха границата с Австрия, потеглиха към Грац

Над 4 000 души събориха оградата на граничния пункт Шентил на границата между Словения и Австрия и потеглиха пеша към австрийския град Грац. Австрийската полиция тази нощ затвори този пункт поради огромния мигрантски натиск. Около граничния пункт..

публикувано на 23.10.15 в 16:02

14 нелегални мигранти са били открити в хладилен камион в Северна Франция

14 души, от които четири деца и няколкомесечно бебе, бяха извадени от хладилен камион на магистрала в Северна Франция. Мигрантите са от Сирия, Ирак, Иран. Те са настанени в близките болнични заведения с хипотермия и леки обгазявания. Сигналът е подаден от..

публикувано на 23.10.15 в 15:23