Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Миков: Изборните резултати затвърждават БСП като единствената алтернатива на сегашното управление

Снимка: БГНЕС

БСП запазва влиянието си в местната власт – е оценката на ръководството на партията на първата ѝ  официална пресконференция след местни вот на 25 октомври.

В 31 общини БСП е спечелила още на първи тур, а в около 70 общини социалистите ще отидат на балотаж. От партията не пропуснаха да споменат загубата в традиционните за партията градове, но не отчетоха грешки в кампанията си и не се ангажираха с прогноза за изхода от балотажите между БСП и ГЕРБ, който предстоят в седем областни града.

Според лидера на БСП Михаил Миков изборните резултати затвърждават БСП като единствената алтернатива на сегашното управление. 

Липсата на избирателна активност е официална – правят се възможни манипулации на резултатите, смятат от БСП, които описаха обстановката на изборите с насаждане на страх, притискане и силно корпоративно влияние, както и нарекоха изборите "мръсни".

Социалистите изразиха убеденост, че правителството не се е справило с нормалното провеждане на изборите. Нарушенията според тях в изборни ден са основания за обжалването на вота в няколко места, каквито партията ще предприеме.

Вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, които отговаряха за провеждането на изборите, трябва да понесат политическата отговорност, призоваха още от "Позитано" 20.

Подробнос
ти чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.