Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем досегашни кметове във Великотърновска област спечелиха нов мандат

Във Великотърновска област на първия тур бяха преизбрани досегашните кметове на седем общини, а в останалите три общини ще има балотажи.

Втори мандат във Велико Търново ще управлява Даниел Панов от ГЕРБ. За четвърти мандат в Полски Тръмбеш бе избран Георги Чакъров от БСП. Трети мандат спечелиха в Лясковец - Ивелина Гецова от ГЕРБ, в Сухиндол - Пламен Чернев от БСП, в Златарица - Пенчо Чанев от ВМРО.

За втори мандат бяха избрани кметовете на община Елена Дилян Млъзев от ГЕРБ и на община Павликени Емануил Манолов от БСП.

Балотаж ще има в община Горна Оряховица между кандидата на ГЕРБ за втори мандат Добромир Добрев и Никола Колев от партия АБВ, който преди е бил четири мандата кмет от БСП.

В община Стражица на втори тур ще се състезават Румен Павлов от БСП и кандидатът на ГЕРБ за нов мандат Детелина Борисова.

В община Свищов също ще има балотаж - между управлявалия четири мандата Станислав Благов от коалиция "За Свищов" и кандидата на БСП Генчо Генчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.