Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: РБ направи пробив въпреки забавената регистрация

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че Реформаторският блок е направил пробив на местните избори и запазва стабилността си след изборите въпреки забавената единна регистрация: 
Нещата можеха да станат по-добре, да имаме още по-висок резултат, свързан с необходимостта да си отчетем като грешка, че ако по-рано бяхме направили единната регистрация, щяхме да можем да работим по-устойчиво, за да можем да направим така, че да окуражим хората, да им кажем, че зад тях стои една голяма политическа сила и добре организирана.
Реформаторският блок има избрани кметове в 16 общини, с големи шансове за Плевен след балотажа, добави председателят на предизборния щаб на Найден Зеленогорски. Той обяви, че  "Движение България на гражданите" ще настоява на балотажа реформаторите да подкрепят Славчо Атанасов от Патриотичния фронт в Пловдив и кандидатът на ВМРО в Банско Александър Краваров.  
От партията разкритикуваха начина на провеждане на изборите и работата на Централната избирателна комисия. 
Реформаторският блок ще поиска оставката на председателя на ЦИК Ивелина Алексиева заради липса на организация на изборния процес и хаоса в зала „Арена Армеец”. Очаква се решението да бъде обсъдено утре.

Подробности чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.