Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Членове на секционна комисия в Горна Оряховица получили указания как да подписват протоколите

| обновено на 01.11.15 в 16:56

Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица проверява сигнал за раздадени на членове на секционни комисии бележки с указание след преброяването на бюлетините да подписват протоколите с особено мнение. 

Печатните бележки са дадени  заедно със закуските на представители на партиите от коалиция,която подкрепя единия  от кандидатите за кмет на общината. В бележките са посочени аргументите за особеното мнение, а именно „броят на отразените в протокола действителни и недействителни гласове не отговаря на установените такива при преброяването им. Има бюлетини, неотговарящи на установения образец“.
Сн: Катя Чорова

Проверка на Общинската избирателна комисия потвърди сигнала, че на членове на секционни комисии са раздадени бележки с указание след преброяването на бюлетините да подписват протоколите с особено мнение. В четири секции в Горна Оряховица и село Първомайци са намерени такива печатни листовки

Предали сме материалите по случая на Районната прокуратура, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Димо Димов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.