Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинението иска доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

Снимка: Катя Чорова

Стрелецът от Лясковец Петко Петков да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна при строг режим, поиска прокурорът по делото Цветан Маринов

Близо четири часа прокурорът е представял доказателствата по обвиненията срещу Петков - умишлено убийство на Емил Шарков и опит за убийство на още петима спецполицаи, извършени с незаконно оръжие и боеприпаси при проведената през март миналата година при акцията за ареста на подсъдимия.

Финалните прения в Окръжния съд във Велико Търново протичат при закрити врати заради съдържащата се в материалите по делото класифицирана информация за акцията на МВР и самоличността на участвалите в нея служители от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Максималното наказание за Петков ще поискат днес и адвокатите на частните обвинители в процеса - съпругата и родителите на убития Емил Шарков и най-тежко пострадалия командос. Не е известно за какво ще пледират четиримата адвокати на Петков.

Присъдата на първоинстанционния съд се очаква следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.