Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха общински служител в Петрич за подкуп от 3 хиляди лева

Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение  срещу служител на община Петрич  заради  поискан подкуп  от 3 хиляди лева.  Той бе задържан от полицията малко след получаване на сумата от предварително белязани банкноти.

Димитър Минчев е служител в  сектор "Архитектурен и строителен контрол" в община Петрич. Поисканият от него подкуп е за издаване на удостоверение за търпимост на сграда, за която е имало становище, че е незаконна.

Преди два дни в близост до сградата на общината е била уговорена срещу между собственика на имота и общинския експерт по незаконното строителство, на когото е предадена исканата сума.  Минути след това полицията  обискира длъжностното лице и открива в него белязани банкноти  на стойност 3 хиляди лева.

Димитър Минчев е задържан за 72 часа в ареста. По образуваното досъдебно производство са разпитани свидетели и длъжностни  лица, сред които и главния архитект на общината, тъй като арестуваният служител твърди , че подкупът е бил за него, а той бил само преносител.  Показания е дал и  новият кмет на  Петрич Димитър Бръчков

Днес прокуратурата повдигна обвинение срещу  Минчев за взимане на подкуп. Утре ще бъде гледана мярката за неотклонение




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.