Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак: Русия не разглежда вариант за газов хъб в България

Александър Новак
Снимка: БГНЕС

Русия не разглежда вариант за строителство на газоразпределителен център или разклонение от газопровода "Турски поток" на територията на България, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак:

Българската страна трябва да обсъжда тези въпроси с Европейската комисия, тъй като заедно не разрешиха да се изпълни проектът "Южен поток". В по-голяма степен дори Европейската комисия, отколкото България - България не съумя да защити позицията си.
България още през лятото предложи изграждането на газов хъб от "Турски поток" на своя територия, припомня ТАСС. На 17-и ноември при посещение в Москва представители на българското министерство на енергетиката потвърдиха заинтересоваността от създаване на газов център. В момента строителството на такъв хъб се предвижда на турско-гръцката граница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.