Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" и "Пирин" подкрепят кампания срещу трафика на хора

Предприети са изключителни мерки за сигурност по време на футболната среща

Лого на кампанията

Футболните тимове на "Левски" и "Пирин" ще подкрепят кампанията на община Благоевград срещу трафика на хора.

На мача, който ще се играе на стадион "Христо Ботев" от 16.30 часа в областния център футболистите ще излязат с тениски, на които е логото на кампанията, обявиха на пресконференция  от общинската комисия за борба с трафика на хора.  Освен това всеки зрител, закупил билет е получил стикер с телефонния номер на горещата линия, предназначена  за жертвите на трафика. Целта на инициативата е повече хора да бъдат запознати  с проблема и с ефекта от превенцията. Над 27 милиона души са жертвите на трафика със хора, като 80% от тях са жени и деца, припомниха от  местната организация.

Междувременно от областната дирекция на МВР информираха, че са предприети изключителни мерки за сигурност с оглед заплахата от тероризъм. От всички зрители на футболната среща между "Левски" и "Пирин" ще се изисква представянето на документ за самоличност, а непълнолетни лица ще се допускат само с придружител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.