Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще проведе заседание на Националния съвет

Снимка: БГНЕС

БСП ще проведе Национален съвет. Очаква се да се обсъди организацията и подготовката на 49-я конгрес на партията догодина, на който трябва да се избере нов председател на партията.

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП ще се събере, за да обсъди актуални политически въпроси и задачите пред социалистите. То ще излезе с предложение за провеждане на 49-тия Конгрес на партията. Настоява се това да може да стане във възможно най-кратки срокове. Конгресът ще трябва да избере нов председател на БСП, като номинацията на кандидатите ще станат ясни преди конгреса догодина. До края на януари Националния съвет на БСП трябва да определи дневен ред, датата, часа и мястото за провеждане на 49-тия Конгрес на БСП. Очаква се конгресът да се проведе в периода от 11 до 30 април догодина. Освен това, трябва да се установят количественият и качественият състав на партийните организации в цялата страна, а от 1 февруари ще започнат и отчетно-изборните събрания.

На пленума на БСП се очаква лидерът на социалистите Михаил Миков да предложи попълване на Изпълнителното бюро, след като по-рано оставки подадоха Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова заради резултатите от местните избори.

Пред делегатите на Националния съвет председателят на БСП Михаил Миков отново изтъкна проблемите пред страната, които ще предизвика новия бюджет, с прогнозата, че той  вкарва страната в дългова спирала.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.