Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е премиерата на детския коледен спектакъл на Сливенския драматичен театър

Снимка: Ивайло Михайлов

Детският коледен спектакъл на Сливенския драматичен театър "Най-усмихнатият подарък" има премиера днес. Представлението е по текстове и мотиви от произведения на Джани Родари.

Да поощри мечтите и да стимулира детската фантазия е целта на това усмихнато представление. Младите артисти от сливенския драматичен театър Димитър Марков и Августин Дерменджиев се надиграват в спектакъл за деца с поуки, не само за най малките, но и за учители и родители.

Детско представление за деца, театър се прави като за възрастни само, че по-добре. Както говори за децата, така говори и за възрастните, за живота, в който попадаме, за ежедневието, за сивотата, в която попадаме, как започваме да се свиваме… спираме да мечтаем.

Една изобретателна игрова комедия разказва на децата колко е важно да се радваш, да се смееш, да мечтаеш и да имаш най-големия дар - приятелството, казва режисьорът Иван Панев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.