Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов опроверга думите на Радан Кънев, че ГЕРБ управлява с ДПС и АБВ

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов опроверга думите на Радан Кънев, че ГЕРБ управлява с ДПС и АБВ: 

Аз мога категорично да заявя, че споразумението, което е подписано между ГЕРБ и РБ, намира подкрепа от още две парламентарно представени групи. Това са Патриотичният фронт и АБВ и към настоящия момент реформирането на парламентарното мнозинство от тези четири партии, но трябва все пак да се научим, че в 43-тия парламент имаме осем парламентарно представени групи и има важни решения, които са както за правителството, така също и за държавата и ако останем само ГЕРБ и РБ със 107 гласа, не сме в състояние да запазим тази стабилност. 

Оценката на ГЕРБ е, че кабинетът и парламентарното мнозинство са стабилни, каза Цветанов и добави, че няма заявки за оставки на други министри:

Това не е тема, която се дискутира в парламентарната група на ГЕРБ и ние разглеждаме днешната структура на Министерски съвет, представителността на парламентарните групи, които формират парламентарното мнозинство, като стабилно. Парламентарният ден върви нормално. 

Цветанов е убеден, че същинските реформи в съдебната система тепърва ще започнат да се правят. Законът за съдебната власт ще даде, по думите му, допълнителни гаранции за независимост на изпълнителната власт от прокуратурата.

Министър-председателят ще направи своя избор за министър на правосъдието и ГЕРБ ще подкрепят излъчената кандидатура, допълни Цветанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.