Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Карта ще показва онлайн географските точки с език на омразата и как да подаваме сигнали

Международната академия за обучение по кибер разследвания започна изпълнението на 2-годишния проект, по който ще се наблюдава и разпознава  езика на омразата онлайн.
Академията е част от консорциум от седем европейски организации от 6 държави.

Проектът е съфинансиран по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейската комисия.

Това е граждански проект, тъй като той ще носи информация за езика на омразата, как се разпространява, какво се прави при сблъсък с такъв език,как анонимно може да се подават сигнали, а също и за нови технолигии, които ще разпространяват всички  тези данни.

Д.Добрева допълва информацията за този проект, след разговор с Албена Спасова – председател на УС на Международната академия за обучение по кибер разследвания.Чуйте.

ВИЖТЕ ОЩЕ

И криптовалутата помага в битката с рака, когато има дарители, отворени за каузи

“Животът е това, което се случва, докато сме заети да правим други планове" - това е казал преди години Джон Ленън. Ние днес ще ви разкажем една история, която прекрасно онагледява неговите думи. История за случайните срещи в точния момент и правилните действия в най-подходящото време. Докато героите ни днес - Велислав Драмалиев и Полина Лъжанска..

публикувано на 16.12.19 в 14:04

"Отначало" - Chaz’n’Byanka с трети сингъл

Новият музикален проект Chaz’n’Byanka предизвиква отново с третия си сингъл озаглавен "Отначало". Парчето е записано и миксирано от Димитър Ганчев - Майт, музиката, аранжиментът и текстът са на Chaz'n'Byanka, а мастърингът е направен от Юлиян Янев (JJ Mastering). Chaz’n’Byanka е съвместен проект на певицата Василина Бянкова и Любомир Боянов. Те..

публикувано на 16.12.19 в 13:08

СГХГ приема "Усещане за любов" на Бойка Велкова и Ивайло Захариев

Актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев създават "Усещане за любов" в първия по рода си музикално-поетичен акт у нас. Събитието ще се състои тази вечер в сградата на Софийската градска художествена галерия от 19.00 часа. Зрителите имат възможността да съпреживеят някои от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия,..

публикувано на 16.12.19 в 12:03

Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в помощ на сираци

Възпитаници на Националната финансово-стопанска гимназия в София организират традиционен коледен базар, който ще се проведе на 17, 18 и19 декември (от 8.30 до 17.30 ч.) в червената сграда с кула (жк. "Лозенец", ул. "Розова долина" 1). Освен това учениците от екип "Вдъхновителите" инициират кауза за събиране на дрешки, учебници и книги в гимназията,..

публикувано на 16.12.19 в 09:25

Накъде в София

ТЕАТЪР От 11.00 часа започва коледният спектакълът за деца и родители “Снежен сън” в Нов театър - НДК. Актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев създават "Усещане за любов" в първия по рода си музикално-поетичен акт у нас. Събитието ще се състои тази вечер в сградата на Софийска градска художествена галерия от 19.00 часа. Зрителите имат..

публикувано на 16.12.19 в 08:52
Д-р Камен Недев

Д-р Камен Недев: Брахитерапията при рак на простатата запазва еректилната функция и качеството на живот на пациентите

Ракът на простатата е на второ място по честота при мъжете в България, като засяга предимно мъже над 50-годишна възраст. В повечето случаи се развива с много бавни темпове. Ранният рак на простатата в 1-ви и 2-ри стадии се ограничава до простатната жлеза, затова адекватната и навременна терапия е от изключително значение за успешното лечение. Нов вид..

публикувано на 15.12.19 в 12:45
10 от 22-те четириноги помощници могат да спасяват при всякакви инциденти

Техниката и 540 правоспособни планински спасители са готови за зимния сезон

Планинската спасителна служба е напълно готова за зимния сезон – както личният състав, така и материалната база и техниката. Това съобщи пред Радио София директорът на ПСС Емил Нешев . Надяваме се да има по-малко травматизъм е да сне се налага много нашата намеса. В момента в страната работят 540 правоспособни планинските спасители, от..

публикувано на 14.12.19 в 11:05