Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ препоръчва на шофьорите да преминават по автомагистрала „Люлин”

| обновено на 03.01.16 в 13:44
Снимка: decan.kz

Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите, движещи се по направлението Перник-София да преминават по автомагистрала „Люлин”, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Днес беше планирано да бъдат осигурени две ленти в посока София на пътя Перник – София, но поради силния вятър и очаквания обилен снеговалеж временните знаци не могат да бъдат поставени и организацията на движението остава без промяна.

Автомагистрала „Тракия“ и АМ „Хемус“ са проходими при зимни условия. Дежурни екипи и техника извършват снегопочистване и обработка с химикали на автомагистралите и републиканските пътища.

От 12.30 ч. днес, вместо от 14:00 ч., както се предвиждаше, е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по автомагистралите и основните пътни направления поради засиления трафик, с цел повишаване на безопасността на пътуване при усложнените метеорологични условия.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Осем ранени при катастрофи през изминалото денонощие

Осем души са ранени при станалите шест катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщиха от МВР. В София са станали 29 пътнотранспортни произшествия, при които няма загинали или ранени.  Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни за..

публикувано на 03.01.16 в 10:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улици в "Лозенец", местят автомобили, ако пречат

Продължава поетапното измиване на централни софийски улици под формата на „карета“ с временно затваряне на движението, съобщават от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). За да се избегне преместване на паркираните автомобили с „паяк“, собствениците..

публикувано на 29.07.24 в 19:21

Потвърдена е смъртта на сина на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад

Официално е потвърдена смъртта на Теодор Попов, синът на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад. Това стана ясно от публикация на близки в социалните мрежи. По-рано Наталия Николова от софийската Окръжна прокуратура информира, че..

публикувано на 29.07.24 в 14:33

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област..

публикувано на 29.07.24 в 12:57
Борис Бонев

Искат оставката на областния управител заради сменените ръководства на общинските дружества

От групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет настояват служебният министър-председател Димитър Главчев да поиска оставката на управителя на област София-град Стефан Арсов , заради смяната на ръководствата на общинските дружества...

публикувано на 29.07.24 в 11:09

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на София

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столичната община. Паралелно с назначението й стартира и подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция, съобщиха от пресцентъра на Столичната..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири.  Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е..

публикувано на 29.07.24 в 08:21

ГЕРБ сезират АДФИ и Сметната палата за финансирането на детски градини в столичния район "Изгрев"

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Сметната палата във връзка с финансирането за оборудване и обзавеждане на детски градини в столичния район "Изгрев". Според Ваня Тагарева, зам.-председател на..

публикувано на 26.07.24 в 17:23