Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем ранени при катастрофи през изминалото денонощие

Снимка: Жоро Александров

Осем души са ранени при станалите шест катастрофи през изминалото денонощие в страната, съобщиха от МВР. В София са станали 29 пътнотранспортни произшествия, при които няма загинали или ранени. 

Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни за Нова година и последен от коледната ваканция за учениците, започнала на 24 декември 2015 г.

Камиони с тегло над 12 тона няма да се движат по автомагистралите и натоварените пътища от 14 до 20 часа, информира АПИ. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.
Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" по пътя София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция".

От 10:00 ч. до 16:30 ч. ще има две ленти в посока Перник - София по пътя през Владая. Заради ремонти по западната дъга на Софийския околовръстен път е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени