Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализирано е движението през граничните пунктове с Гърция

Протестът на гръцките фермери продължава

Снимка: БГНЕС

Продължава протестът на гръцките фермери, които са в готовност отново да блокират движението през двата гранични пункта с България - "Ексохи" и "Промахон". В момента преминаването през тях и движението в граничния район е спокойно, след като през нощта  движението към и от Гърция през двата най-натоварени гранични пункта бе нормализирано. Пропускането на автомобили  продължи и тази сутрин, нямаше образували се колони от чакащи коли. Към този час няма затваряне  на пътя.

Липсва официална информация от гръцките власти за намеренията на протестиращите. Присъствието на силите за сигурност на граничния пункт „Промахон“ е в рамките на нормалното. При вчерашната над деветчасова блокада гръцката полиция не се намеси,  въпреки че правителството обяви блокадите за незаконни и се закани да налага драстични глоби. Земеделските производители  от своя страна обещаха,че крайните форми на протест ще продължат най-малко седмица, като ако не бъдат чути от държавата, ще стоят на границата до месец март. Международните превозвачи се оплакаха, че неуправляемият хаос ще  доведе до драстични загуби в техния бизнес и се заканиха да съдят южната ни съседка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.