Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30-годишен мъж е задържан за побоя над журналиста Стоян Тончев

30-годишният Мартин Душев е задържан и обвинен за побоя над журналиста Стоян Тончев от Поморие.

Престъплението беше извършено на 14-и януари през нощта, когато трима маскирани с палки и ножове нападнаха и пребиха Тончев.

Срещу задържания има убедителни доказателства, съобщи председателят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Той обясни, че на Душев, който е съсед на журналиста, са повдигнати обвинения за престъпление, извършено по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалия начин:

Криминално проявен. Има присъди за кражби и за грабеж. Привлечен е в качеството на обвиняем за това, че е причинил на Стоян Тончев средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта, за което се предвижда наказание от 2 до 10 години лишаване от свобода. Това, което изложи Стоян Тончев е, че вероятно нападението е свързано с негови сигнали, жалби, писания срещу различни институции.

  

Очаква се утре държавното обвинение да поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Мартин Душев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.