Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен младеж стана хит в социалните мрежи с обвинение към депутатите

Павлин Иванов
Снимка: фейсбук

Над 170 хиляди души са гледали видеоклип, качен в социална мрежа от 18-годишния Павлин Иванов, ученик в град Лясковец. В две минутното видео младежът обвинява депутатите за мизерията и безпаричието в България.

Павлин и брат му живеят при баба си в село Добри дял. Баща му е починал, а майка му от десет години е на гурбет в Италия, за да издържа момчетата. Момчето направило видеоклипа, за да сподели болката си от мизерията, изпратила много българи в чужбина. 
Павлин упреква депутатите, че получават високи заплати, докато пенсионерите преживяват със 180 лева
Вие давате ли си сметка колко са тези пари за тях, а колко са за вас. За вас са една вечеря, за тях цял месец. Направете си равносметката вие как живеете и ние как живеем. Хората се молят за пари, а вие се молите за по-голяма власт.

Павлин призовава народните представители да осигурят повече работни места за младите хора, да увеличат пенсиите и заплатите. Споделя, че би се срещнал с депутатите, но не очаква те да имат смелост да признаят грешките си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.