Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След свличане на земна маса падна оградата на Професионалната гимназия в Благоевград

Снимка: Кети Тренчева
Свличане на земна маса при изкопни работи в частен имот събори оградата на Професионалната гимназия в Благоевград. Кметът на областния център е разпоредил спешна проверка на място.

Частният имот, в който са се извършвала изкопни работи, има разрешение за строителство, влязло в сила от средата на миналата година. Мястото е в съседство с двора на гимназията и в непосредствена близост до спортното игрище.

По сигнал на директора на училището от общината са направили проверка на място. Констатирани са технологични пропуски в изкопните дейности и подценяване на климатичните условия, които са причинили свличане на земна маса и падане на оградата. На строителя и възложителя е издадено предприсание да изготвят и представят конструктивен проект за укрепване на ската. Разпоредено е да бъде монтирана временна плътна ограда на безопасно разстояние, успоредно на изкопа, за ограничаване на достъпа до неукрепения скат.

В срок от два месеца строителят е задължен да възстанови и оградата. За безопасността на учениците и учителите достъпът до игрищата, които са в западния край на имота, е ограничен. Входните врати също са заключени и има поставена сигнална лента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.