Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Премиерът Бойко Борисов е отменил търг за 13 милиона, с който беше наета нова фирма за почистването на летище София. Чистачките протестираха срещу смяната им с нова фирма, а вчера организираха митинг в чест на Борисов, пише ТРУД.

"Война или цирк. Спирането на неколко обществени поръки не може да замести истинската борба за законност и срещу корупцията", отбелязва на първа страница  КАПИТАЛ.

Напълно очаквано първият вот на недоверие на второто правителство на Бойко Борисов - заради провал в политиката по здравеопазването, не мина, посочва  БАНКЕРЪ в статия под заглавие "Вотът не мина, всички са доволни".

Делян Пеевски излиза като акционер от Булгартабак. Чрез фирмата си НСН Инвестмънт той притежава 5% от тютюневия холдинг. За намерението си депутатът от ДПС съобщи в писмо до медиите, съобщава 24 ЧАСА.

Извършителите на над 40 хиляди престъпления са се измъкнали без наказание през 2014 година заради изтекла абсолютна давност на разследването им. Това става ясно от годишния доклад на прокуратурата, внесен в парламента. Това е същият доклад, който Висшият съдебен съвет поиска преди 2 седмици, но главният прокурор Сотир Цацаров отказа да предостави, отбелязва СЕГА.

Българите масово се отказват от почивката си в Гърция, чиито фермери вече седмици наред блокират границата ни. В резултат страдат не само превозвачите и пътуващите, но и туризмът. В отговор на действията на фермерите шофьорите наложиха пълна блокада на браздата, посочва СТАНДАРТ.

Европейската комисия да вземе незабавно отношение по случая с блокадата, включително да започне наказателна процедура срещу Гърция. За това призова в декларация българският парламент, пише  НОВИНАР.

Глоба от хиляда лева ще грози всеки, който си позволи да спи на плажа. Санкцията може да стигне и до 10 хиляди, предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморието, гласувани от парламентарната комисия за регионална политика, информира ТЕЛЕГРАФ.

837 от общо 2500 училища в страната са без физическа охрана. Това приблизително означава, че всяко трето школо няма служител, който да се грижи за сигурността на учителите и децата, отбелязва  МОНИТОР, като цитира министър Меглена Кунева.

Работодатели са забавили заплати за близо 20 милиона лева, съобщава ДУМА. От Главната инспекция по труда са хванали над 2400 души през миналата година, които са работили без трудов договор, допълва още изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.