Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Румънските вестници "Гъндул" и "Ромъния либера" съобщават, че българският премиер е бил заплашен с убийство. Изданията пишат, че Бойко Борисов е получил анонимно писмо със заплаха, като в плика има негова снимка и куршум. Според вестниците, българският премиер е обяснил, че не се страхува и е подчертал, че това са ефектите от кампанията, която води срещу корупцията и организираната престъпност.

Гръцките издания отбелязват, че протестиращите земеделци не отстъпват. Според вестниците, вчерашната среща между земеделците и премиера Алексис Ципрас е била неуспешна.

Ципрас се срещна с представителите на 52 блокади в страната, като представи на производителите пакет от 25 мерки. Сега мерките ще бъдат обсъдени от протестиращите, отбелязва
"Катимерини". Вестникът пише, че въпреки продължилото едно денонощие нормално движение на превозните средства през граничните пунктове "Промахон" и "Ексохи", в следобедните часове вчера единият пункт отново е бил блокиран за неопределен период от време.

Земеделците втвърдяват позициите си след срещата с Ципрас, отбелязва по темата
"Та неа". Протестиращите на пътния възел Темпи на основната пътна артерия в страната север-юг решиха отново да затворят магистралата, което доведе до километрови опашки от автомобили и нарастване на напрежението. 

Протестиращите не напускат блокадите, посочва
"Прото тема". Сега правителството вече няма какво да направи и се надява само на умората на земеделците.

Напускането на Европейския съюз ще затрудни Великобритания в борбата й с руската агресия, ще доведе до увеличаване на сметките за телефон и може да удължи епидемията от ебола, заяви премиерът Дейвид Камерън. Според него Обединеното кралство ще бъде по-сигурно място, ако остане в реформираната Европа, а излизането на страната от съюза ще застраши икономиката и националната сигурност, пише
"Телеграф".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.