Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава блокадата на два от граничните пунктове с Гърция

Снимка: БГНЕС

Продължава блокадата на гръцките фермери на два от граничните пунктове с България. Осем километра е опашката от тежкотоварни камиони на Кулата, а на "Илинден-Ексохи“ от 10 часа тази сутрин не се пропускат никакви превозни средства.

Приключи срещата между областните управители на Благоевград и Серес. Йоанис Моисиадис е уверил Бисер Михайлов, че полага всички усилия за решаване на кризата по най-натоварения транспортен коридор между двете държави. Той е заявил още, че на граничния пункт „Промахон“ е насрочено заседание на Националния стачен комитет на  гръцките фермери, който трябва да вземе решение за създалата се отново кризисна ситуация. 

Стачният комитет на българските превозвачи на Кулата се разграничи от вчерашната спонтанна контраблокада на наши шофьори, която продължи около шест часа, като припомни последното решение от преди дни -  към конкретни действия по затваряне на границата да се пристъпва само след официално уведомление до българските власти и дипломатическите представителства на европейските държави. 

Емил Караилиев отново наблегна на факта, че гръцките фермери действат дискриминационно и затварят границата само за тежкотоварните камиони.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.