Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български шофьор на ТИР е получил инсулт на гръцката граница

Гръцкият главен прокурор нареди да се вземат мерки срещу блокадите на фермерите

| обновено на 25.02.16 в 12:27
Снимка: БГНЕС
Състоянието на 56-годишния шофьор, който тази сутрин беше транспортиран от Гърция с линейка на спешния център в Сандански в общинската болница на курортния град, е тежко, но стабилизирано. След направени изследвания и скенер е поставена диагноза - исхемичен инсулт със загуба на говора и парализа на цялата дясна страна. Това каза за "Хоризонт" завеждащият неврологичното отделение в болницата д-р Димитър Попстоев, който е и наблюдаващ лекар на мъжа.

Шофьор от Плевен беше намерен в безпомощно състояние от свой колега на около 5 километра след границата, на гръцка територия. Сигналът е бил подаден на телефон 112 в 6.20 часа сутринта.

На граничен пункт "Кулата" трафикът е интензивен, но нормален. Няма опашки от чакащи коли. В граничната зона земеделските машини все още са на пътното платно. Малка група протестиращи фермери дежурят на място, но отказват информация.

В сряда гръцките медии цитираха изявление на главния прокурор Евсертико Тамани, която се разпореди да бъдат вдигнати блокадите в страната и по границите, както и да бъде изтеглена земеделската техника.

По-тежко остава положението на граничен пункт "Илинден - Ексохи", където от вторник вечерта не се движат тежкотоварни камиони, а пропускането на леки коли и автобуси е само за по няколко часа на ден.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.