Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" иска сезиране на Европейския съюз заради щетите от блокадата на границата

Снимка: БГНЕС

От партия "Атака" настояват България да сезира съда на Европейския съюз в Люксембург заради щетите от блокадите по българско-гръцката граница. Това стана ясно след консултациите на представители на политическата формация при президента Росен Плевнелиев.

Магдалена Ташева изтъкна:

На този рекет, на този тероризъм трябва да се сложи край и единственият начин за това е да бъде сезиран Люксембургският съд, тъй като именно той е създаден, за да пази договора за функциониране на ЕС.

Според народния представител Явор Нотев има още неща, които трябва да се направят по посока на съдебната реформа. Той посочи, че дефектите в технологията на случайно разпределение на делата е само едно от тях:

Конституционните промени, които така или иначе вече са факт от действащата конституция, трябва да продължат своето развитие в законите за промени в съдебната власт, като начинът, по който ние от "Атака" проведохме и заявихме своето отношение, като че ли беше разбран и понятен на президента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.