Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Банско поднови искането си към МВР да увеличи броя на служителите на реда в общината

Катастрофата
Снимка: Кети Тренчева
Кметът на Банско  Георги Икономов  поднови искането си към МВР да  увеличи броя на служителите на реда в общината. Повод стана и вчерашният трагичен инцидент, при който  загина 31 годишната Наталия Тинчева, затисната от автомобил.

Десет служители на полицията се командироват  през зимния сезон в Банско, за да гарантират обществения ред в най- натовареното  време.
Точно след седмица обаче договорът им изтича и  в курорта остава само  един полицейски патрул. Кметът на общината отново е поискал  от вътрешния министър промяна на категорията на полицейското управление от трета във втора,  аргументите за което са:

Увеличено присъствие на криминален контингент в туристическия сезон, четири пъти повишаване на хората през активния туристически сезон, това са все основания, които са достатъчни Банско да бъде повдигнато в категория и от там увеличен наличния състав.

 По повод трагичния инцидент вчера, при който  автомобил с двама младежи  се удари в паркирана кола, която притисна смъртоносно 31 годишната Наталия Тинчева, кметът на Банско и началникът на КАТ "Пътна полиция" в областта спешно са били обсъдени конкретни мерки за  ограничаване на високата скорост и безотговорното поведение на шофьорите по основните пътни артерии в курорта.

Поставяне на легнали полицаи със светлинна сигнализация за привличане на вниманието, засилено присъствие на патрули на полицията на тези възлови места и една мобилна камера, с която да започне следене на скоростта.

 Икономов  подчерта, че  най-сериозният проблем  си остава липсата на съзнание и отговорност особено сред младите шофьори,  което според него вече е национален рецидив.
 В 14 часа Банско казва последно сбогом на  Наталия Тинчева, която вчера не можа да подари цветя за празника на майка си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.