Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчев: Готови сме и сме длъжни армията да се включи в охраната на границата

Снимка: БГНЕС

Българската армия е изцяло готова да се включи в охраната на българските граници, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев:

Готови сме и сме длъжни да го направим, защото сами виждате какво се случва. Този акт на тероризъм в Анкара е достатъчно красноречив, сам по себе си. Нека изразя едно много силно безпокойство, свързано с бежанската вълна. Трябва да направим всичко възможно тези хора да бъдат регистрирани! Българските власти трябва да знаят и ще знаят кой влиза в България. Получавал съм информация, включително за внедряването на представители на различни терористични организации сред бежанците, нещо, което много силно ме безпокои. Затова сме и толкова отговорни.

Министър Ненчев е изпратил писма до колегите си в съседните балкански страни, с които уведомява, че присъствието на български въоръжени сили по границите не би следвало да се разглежда като заплаха, а като опит за справяне с бежанската вълна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.