Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Таласъмче" си дойде с три награди от хоров конкурс в Прага

"Таласъмче" с ръководител Димитър Констанцалиев в Прага
Снимка: Young Bohemia

Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" спечели цели три награди на международния хоров фестивал  Young Bohemia в столицата на Чехия - Прага. Гласовитите българчета получиха златни медали в категориите "Детски хор" и "Смесен хор", а в допълнение им бе присъден приза за най-добро изпълнение на задължителна композиция.

Young Bohemia се провежда за 14-и пореден път. Конкурсната програма е разделена на оркестрова и хорова категория. Участниците са на възраст между 8 и 26 години.

В Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" пеят деца от 4 до 14 години. Неин основател и ръководител от 1992 година насам е Димитър Констанцалиев. Освен с пеене и вокална постановка, децата се занимават със солфеж, актьорско майсторство и модерен балет. Репертоарът на групата е изключително разнообразен - включва детска забавна музика, църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и съвременна попмузика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.