Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корупционната схема в "Автомобилна администрация" е действала от началото на 2015 година

Ивайло Московски
Снимка: БГНЕС

Корупционната схема в "Автомобилна администрация" е действала от началото на 2015 година, по информация, предоставена от специализираната прокуратура. Това обяви днес във Варна министърът на транспорта Ивайло Московски. Той допълни, че предстои да бъдат проверени повече от 500 протокола от шофьорски изпити и да се прецени каква част от изпитите и издадените удостоверения трябва да бъдат анулирани и отнети. Към момента няма информация в корупционните схеми да са били замесени и служители на министерството, каза министърът. Той уточни, че във ведомството нееднократно са постъпвали сигнали за вземане на рушвети от служители на ДАИ и по всеки от тях е била назначавана проверка.

За тези инспекции са информирани и специализираните органи, така че е възможно те да са част от настоящата разработка, посочи Московски. Министърът каза, че е имало концепция дейността с шофорските изпити, издаването на свидетелства за управление, регистрацията и табелите на колите да бъдат прехвърлени към дружеството "Безконтактни мултиплексорни вериги", но не е била реализирана. Той изрази надежда процесът за обединение на транспортните асоциации да протече успешно, което да позволи браншът да получи възможността да управлява издаването на лицензи и разрешителни.

Министърът допълни, че в момента за директор на "Автомобилна администрация" временно е назначен досегашният заместник-началник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за седем от задържаните при акцията в ДАИ

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за седем души, задържани при акцията в "Автомобилна администрация". Сред тях е директорът на агенцията Цветелин Цветанов. Според обвинението организираната престъпна група извършвала длъжностни престъпления, вземали..

обновено на 02.04.16 в 17:22
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Малинов и Васил Терзиев.

Васил Терзиев: Няма риск за отоплителния сезон в София

Няма риск за отоплителния сезон в София, увери кметът Васил Терзиев след среща с министъра на енергетиката Владимир Малинов. От "Булгаргаз" няма да спират подаването на газ за общинското дружество, което има текущи задължения от 830 милиона..

публикувано на 07.10.24 в 10:54

Готвят протести заради напрежението сред служителите в столичния градски транспорт

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни действия заради нарастващо социално напрежение сред работещите в столичния градски транспорт, съобщиха от синдикалната централа.  Окончателно: С 15 млн. лева заем ще бъде..

публикувано на 07.10.24 в 08:09

Температурите спадат заради студен атмосферен фронт, може да вали

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и над източните райони ще се увеличи, ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите през деня в Западна..

публикувано на 05.10.24 в 07:55

В район "Оборище" ще се проведе инициативата "Спортувам, за да живея"

На 5 октомври 2024 г. стартира инициативата "Спортувам, за да живея", която ще се проведе на откритите пространства на Първа английска езикова гимназия и парка "Заимов", в партньорство със СО-район "Оборище". Инициатвита е на на Сдружение..

публикувано на 04.10.24 в 13:55

Няма пряка опасност за страната ни, но може да се очаква мигрантска вълна

Всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) изразиха своята загриженост от ескалацията на конфликтите в Близкия изток и се присъединяваме към призивите за деескалация на напрежението и недопускането на въвличането на други..

публикувано на 04.10.24 в 13:54
д-р Глинка Комитов

Почина бившият управител на НЗОК д-р Глинка Комитов

Почина бившият управител на Националната здравноосигурителна каса и директор на Столичната здравноосигурителна каса д-р Глинка Комитов. Кончината на д-р Комитов е настъпила на 3 октомври, информират от НЗОК. Д-р Комитов бе управител на НЗОК в..

публикувано на 04.10.24 в 13:28

Неблагоприятни са условията за туризъм в планините

През днешния ден са неблагоприятни условията за туризъм в планините, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС) на БЧК. Времето е ветровито и има разкъсана облачност. В по-високите, открити, части е доста ветровито. Има вероятност в западната част на..

публикувано на 04.10.24 в 10:24