Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за седем от задържаните при акцията в ДАИ

| обновено на 02.04.16 в 17:22

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за седем души, задържани при акцията в "Автомобилна администрация". Сред тях е директорът на агенцията Цветелин Цветанов. Според обвинението организираната престъпна група извършвала длъжностни престъпления, вземали се и подкупи. За ръководител на групата е сочен Цветанов.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв. Само от дома на Цветелин Цветанов са иззети 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в в Долни Дъбник - 401 900 лв. От останалите обвиняеми са иззети 220 000 лв.

Делото бе насрочено за 13.30 часа, но някои от адвокатите на задържаните все още не бяха запознати с цялата документация и началото на мярката за неотклонение бе отложено за 15.45 часа.

Специализираната прокуратура представи пред съда 32 тома доказателства по разследването за корупционната схема.
Част от доказателствата в папките са събрани със специални разузнавателни средства. Всички те са срещу директора на агенцията Цветелин Цветанов и още осем души.

Специализираният съд и адвокатите на седемте задържани, сред които е и Цветанов, ще представят мотивите си пред съда. 
Директорът на "Автомобилна администрация" заедно с още над 10 души бяха задържани преди няколко дни при мащабно разследване в цялата страна. Девет души получиха обвинения за участие в престъпна група, която се е занимавала с "продаването" на изпити за шофьори и с вземането на различни видове подкупи. Като ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна