Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите в някои общински болници спират работа за час в знак на протест

| обновено на 05.04.16 в 13:12
Снимка: БГНЕС
Асоциацията на общинските болници обяви, че започва протести от днес. За час по обед работещите в някои общинските лечебни заведения спират работа с искане влезлите в сила от 1-ви април промени да бъдат отменени.
Лекарите от болницата във Велики Преслав се включиха в протеста, организиран от Асоциацията на общинските болници. Те протестират символично - с лентички на ревера.  
За половин час тази сутрин недоволство от новите правила изразиха медиците от многопрофилната болница в Търговище.
Над 60 лекари от Великотърновска област са заявили намерение да се включат в готвения утре национален протест в столицата. По информация на Българския лекарски съюз в него ще се включат лични лекари, специалисти от доболничната помощ и представители на болниците в областта.

От понеделник едночасов протест по обед обявиха и работещите в част от частните болници.

За утре е планиран национален лекарски протест. Медиците настояват да се върнат правилата за работа от 2015 г., докато се постигне консенсус за промените между всички участници в здравната система.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.