Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители от 4 комплекса в Бургас ще протестират срещу презастрояването на града в комплекс "Славейков"

Жители от 4 комплекса в Бургас ще протестират срещу презастрояването на града в комплекс "Славейков". 
Там, между 23-ти и 88-ми блок, вече е започнало изграждането на поредната нова жилищна сграда.
Вместо комплексите да се благоустрояват с паркинги, детски площадки и зелени площи, те се презастрояват с жилищни кооперации, казаха протестиращи жители на квартал „Братя Миладинови“. Според тях община Бургас е продала терен и е дала разрешение за строителството на кооперация на място, предвидено за паркинг в квартала. Това е написал и в жалбата си до Общинския съвет в града Борис Киряков.
Става въпрос за проблем с паркирането тука, който вместо да бъде разрешен чрез създаване на нови паркоместа, беше допълнително усложнен и впоследствие ще бъде частично разрушен за създаването на синя зона. Тука имаше възможност за този парцел  общината като собственик, като едно юридическо лице, което на нас трябва да ни създаде по-добри битови условия, вместо да го направи това нещо тя продаде собствеността си , продаде място, което можеше да бъде направено паркинг, за да бъдат улеснени гражданите, които живеят в района, не сега ние да си мислим, о, много хубаво нещо е синята зона, защото вече няма накъде.
Целта на протеста е да се обърне внимание на общинската администрация за изчезващите междублокови пространства в жилищните комплекси.

Бургас беше избиран няколко пъти през последните десетина години, в медийни класации, за най-добрият град за живеене, припомнят жителите на морския град.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.