Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майки от Бургас организираха благотворителен базар за нуждаещи се деца

Снимка: архив

Майки организираха в Бургас за девети път благотворителен базар за деца от бедни семейства или живеещи в институции.

Сред уникалните ръчно изработени предмети, които се предлагат на пазара, има великденски яйца, украшения, сувенири, направени с много любов от десетки доброволци не само от Бургас, но и от София, Пловдив, Пазарджик. Сумата, която бъде събрана, ще бъде изразходвана за организирането на интересни събития за малчуганите, съобщи Людмила Стоянова от фондацията:

Например, в дом "Майка и дете" подкрепяме един проект "Аз и баба", в който възрастна жена е създала емоционална връзка с две дечица от дома и тя ходи редовно, прекарва известно време с децата. Освен това, в Центъра за обществена подкрепа традиционно организираме рождени дни за децата, посещения на куклен театър, на сладкарница, на цирк. Стараем се да внесем наистина малко щастие в техния труден живот.

Мотото на базара отново е: "Нека усмихнем повече детски лица, нека стоплим повече сърца". Той ще продължи през целия ден на площада пред църквата "Св.Кирил и Методий" в Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.