Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Светослав Витков: Сякаш съм крайъгълен камък – където и да го поставиш се вписва

БНР Новини

Общинският съветник и създател на Политическа партия „Глас народен“, Светослав Витков е гост на предаването „Кой кой е“. Едва ли има по-колоритен член на Столичния общински съвет от певеца-политик, създател на жанра - безпардонния пънк, изпълнител на песента „Скакауец“ и дългогодишен вокалист и текстописец на група „Хиподил“. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство - специалност „Икономика“, но не валутните бордове, а музикалните ритми носят популярност на младия Светослав Витков. По Радио София политикът-музикант обяснява защо заменя точните науки с изкуството, а по-късно и с политиката.Снимка

На шега нещата стават истински. Не можеш да пееш за птички и любов, като няма какво да работиш, със зъби и нокти се биеш за оцеляването си. Това е сблъсък с реалността. Когато се кандидатирах за президент, ми се подиграваха, но станах 6-и в столицата и 8-и в страната. За съжаление 1% от избирателите не могат да променят ситуацията в страната.

В момента Светослав Витков е зам.-председател на Постоянната комисия за децата и младежта, спорта и туризма, член е на Постоянната комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество. Отстоява принципите си при управлението на нашата столица, като общински съветник от групата „Пет“, чиито приоритети са интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община.

Победата е временно състояние, което задължава увеличаването на усилията в подготовка за следващата битка, допълва Витков.

Къде се чувства най-истински - като сенсей, музикант или политик? Има една приказка, че крайъгълният камък, където и да го поставиш, се вписва, но има и друга реплика – че всяко куче, което мине, може да го намокри, шегува се Витков. Любовта към спорта и бойните изкуства учи Светослав Витков на дисциплина и да е в мир със себе си. Математиката му помага трезво да гледа на реалността и да намира логика във всичко. Светослав Витков се определя като почтен човек, който в годините е доказал, че е несъблазним и неизкушим.

СнимкаЕднакво добре се чувства на сцената пред музикални фенове и пред политически симпатизанти, защото е директен и не прави компромиси, предпочита да казва истината. В един момент от живота си разбрах, че Хуморът е този, който може да спаси Света, ако Красотата не успее - декларира Светльо Витков.

Въпреки че обича прекомерно София - градът, в който живее, работи и твори, като икономист не е заслепен оптимист за бъдещето й, тъй като при управлението й, според него, се работи на парче и няма планирана и дългосрочна политика. Бори се страната ни да не се превръща в „Чалгаристан“ и да се гради бъдещето й градивно, а не усвоявайки европейските субсидии, които след няколко години ще секнат.

Приятно слушане.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да бягаш с очи за красотата

Миланово рън е състезание по планинско бягане - гледки и трудности на 800 м. н.в. Награда с томбола е полет с балон над Белоградчишките скали. Още от Александър Александров, организатор: "Организираме го с ПП "Врачански Балкан". Поддържаме маршрутите с чистене, с табелки. Имаме 55 бегачи и 15 пешеходци. Тук се събирт до 95 човека. Тунелчето,..

публикувано на 26.03.23 в 10:56

Веган-сирена и яйцемат

Открива се Фермерски фестивал - София, 11 ч. пред НДК. 10 години има фермерски пазари в София.Тази година ще има 11 фестивални дни. Фестивалът ще е пред НДК, изданията ще са двудневни. Подробности от Николай Генов и Ралица Касимова: "Разсади, вина, ядки, лютеници, джинджифилови напитки. Голяма част от производителите са биосертифицирани. Целта ни е те..

публикувано на 26.03.23 в 10:37

Щъркелът като родолюбец

Езерата Ахула са природни резервати, където обикновено изкарват зимата много прелетни птици. От 11 милиарда птички, които прелитат през зимата в топлите страни, половин милиард пристигат в Израел. Ще попитате дали сме видели птичите ята да се вият над градовете и езерата. Не! За разлика от над родината си, тук те не се сбогуват дълго и носталгично. Явно..

публикувано на 26.03.23 в 10:26

Успехът дарява подготвени умове

Елиза Стоилова е в основата на платформата umni.bg и чатбота AI Consierge с приложение в градовете с развит смарт туризъм: "Състезанието на Световната Туристическа Организация на ООН привлича стартъпи за превъзмогване туристическите проблеми по време на КОВИД. Островите имат по-големи проблеми от градските и имаше категория за иновация и дигитални..

публикувано на 26.03.23 в 09:53

След отварянето на пещта

Доц. Красен Троански ни представя изложбата Моментум , която се открива на 28 март в Чешкия център от 18 ч.: "Идеята се роди във връзка с юбилея на специалността "Дизайн на порцелан и стъкло" в НХА. Историята ни е свързана с Пражката академия и това е естествено продължение и избор на колеги, с които да отбележим празника ни. Искаме да..

публикувано на 25.03.23 в 16:00

По селата и у нас

Десислав Лафчиев, околоселски пътешественик за едноименната поредица : "Проектът стартира преди около 10 години. Винаги съм бил голям фен на селата, родителите ме оставяха за 2-3 седмици. Свобода без вечерен час, да можеш да тичаш по горите! В този период 2013-4 не се споменаваше хубавата страна на селата и тогава решихме да ги покажем. Има около..

публикувано на 25.03.23 в 15:00
С Александър Балкански

За цирка няма възраст

Премиера на новата програма на цирк „Балкански“- Александър Балкански е в студиото: "Ние сме седмият цирк с най-високото европейско признание, еквивалент на "Мишлен". Само пет цирка имат нашата конструктура - цирк шапито без мачти. На първо място в програмата ни са украински артисти, после идва италианска дресура на кучета, внучката ми на 8 години..

публикувано на 25.03.23 в 11:50