Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Светослав Витков: Сякаш съм крайъгълен камък – където и да го поставиш се вписва

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини

Общинският съветник и създател на Политическа партия „Глас народен“, Светослав Витков е гост на предаването „Кой кой е“. Едва ли има по-колоритен член на Столичния общински съвет от певеца-политик, създател на жанра - безпардонния пънк, изпълнител на песента „Скакауец“ и дългогодишен вокалист и текстописец на група „Хиподил“. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство - специалност „Икономика“, но не валутните бордове, а музикалните ритми носят популярност на младия Светослав Витков. По Радио София политикът-музикант обяснява защо заменя точните науки с изкуството, а по-късно и с политиката.Снимка

На шега нещата стават истински. Не можеш да пееш за птички и любов, като няма какво да работиш, със зъби и нокти се биеш за оцеляването си. Това е сблъсък с реалността. Когато се кандидатирах за президент, ми се подиграваха, но станах 6-и в столицата и 8-и в страната. За съжаление 1% от избирателите не могат да променят ситуацията в страната.

В момента Светослав Витков е зам.-председател на Постоянната комисия за децата и младежта, спорта и туризма, член е на Постоянната комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество. Отстоява принципите си при управлението на нашата столица, като общински съветник от групата „Пет“, чиито приоритети са интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община.

Победата е временно състояние, което задължава увеличаването на усилията в подготовка за следващата битка, допълва Витков.

Къде се чувства най-истински - като сенсей, музикант или политик? Има една приказка, че крайъгълният камък, където и да го поставиш, се вписва, но има и друга реплика – че всяко куче, което мине, може да го намокри, шегува се Витков. Любовта към спорта и бойните изкуства учи Светослав Витков на дисциплина и да е в мир със себе си. Математиката му помага трезво да гледа на реалността и да намира логика във всичко. Светослав Витков се определя като почтен човек, който в годините е доказал, че е несъблазним и неизкушим.

СнимкаЕднакво добре се чувства на сцената пред музикални фенове и пред политически симпатизанти, защото е директен и не прави компромиси, предпочита да казва истината. В един момент от живота си разбрах, че Хуморът е този, който може да спаси Света, ако Красотата не успее - декларира Светльо Витков.

Въпреки че обича прекомерно София - градът, в който живее, работи и твори, като икономист не е заслепен оптимист за бъдещето й, тъй като при управлението й, според него, се работи на парче и няма планирана и дългосрочна политика. Бори се страната ни да не се превръща в „Чалгаристан“ и да се гради бъдещето й градивно, а не усвоявайки европейските субсидии, които след няколко години ще секнат.

Приятно слушане.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работата с хората с увреждания: отдаване и експертност

Мая Донева  (позната ни от " Карин дом "), отскоро е генерален секретар на  EASPD  – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания. Това е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до социално включване, човешки права и равенство: "В България още трябва да се напомня колко..

публикувано на 17.10.21 в 11:49
Таня Христова

Гласът на общините

Таня Христова,  кмет на Габрово , която е председател на групата на българските кметове в Европейския комитет на регионите – за важните решения и ролята на градовете и регионите при взимането на решения за разпределение на средствата в новия програмен период: Община Габрово бе избрана за „Предприемчив европейски регион“ (ПЕР) за 2021—2022 г...

публикувано на 17.10.21 в 11:20

Адресите на любовта – актрисата Мария Русалиева

Нито един от четиримата съпрузи на Мария Русалиева не е голямата й любов Актрисата дала сърцето си на германец, но не намерила кураж да зареже родителите си в България Голямата актриса Мария Русалиева, която ни напусна на 5 август 2015 г. на 87 години се е женила четири пъти, никога по сметка, винаги по любов и... за кратко...

обновено на 17.10.21 в 10:54
Ката Туто, зам.-кмет на Будапеща с водещата Лили Големинова

Будапеща е колорит - вода, хълмове, култура

Увеличаващото се сближаване на регионите бе сякаш спряно от пандемията. Въпреки това добри примери в обратната посока не липсват. След срещата в Брюксел на Комитета по регионите разказваме за някои от тях, но не само.  Ката Туто е зам-кмет на Будапеща   Тя говори за предизвикателствата и иновациите - зелени и всякакви в града в специалното си..

публикувано на 17.10.21 в 10:46
Паметникът на Цар Самуил

Владетелите и техните софийски паметници

Паметникът на Цар Самуил – идея и реализация, разказана от автора му Александър Хайтов: "Изискването беше да му е реалистична статуята. Така и подходих, по всички закони на пластиката. Разбирам от това, което правя, не съм паднал от небето. Възстановката по черепа е приблизителна. С предварителното проучването, отидоха 6 месеца. Сроковете бяха..

публикувано на 16.10.21 в 16:00
Владимир Новков

Движещият се човек е по-щастлив

Владимир Новков, личностен и спортен психолог. Сертифициран в изграждането на ДНК-базирани тренировъчни режими: "Всеки човек е протагонист в собствената си история. Избрах своя път в психологията още от гимназията, потомствен психолог съм. Приносът ми към "семейната" психология е в аналитичната и приложната сфера. Фасилитатор съм на вътрешния диалог..

публикувано на 16.10.21 в 15:05
Младен Владимиров с водещата Яна Спиридонова

Успехът не е дестинация

Младен Владимиров – психолог, представя книгата „Успяващите деца. Изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяват“ с автор д-р Мишел Борба: "В книгата става дума за тъжни, самотни, прегряти деца. Забравили сме за детското. Трябва да се вслушаме в детето. Преди думата за осиновяване е била "чуваниче", а сега го гледаме, както се..

публикувано на 17.10.21 в 09:40