Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Витков: Сякаш съм крайъгълен камък – където и да го поставиш се вписва

БНР Новини

Общинският съветник и създател на Политическа партия „Глас народен“, Светослав Витков е гост на предаването „Кой кой е“. Едва ли има по-колоритен член на Столичния общински съвет от певеца-политик, създател на жанра - безпардонния пънк, изпълнител на песента „Скакауец“ и дългогодишен вокалист и текстописец на група „Хиподил“. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство - специалност „Икономика“, но не валутните бордове, а музикалните ритми носят популярност на младия Светослав Витков. По Радио София политикът-музикант обяснява защо заменя точните науки с изкуството, а по-късно и с политиката.Снимка

На шега нещата стават истински. Не можеш да пееш за птички и любов, като няма какво да работиш, със зъби и нокти се биеш за оцеляването си. Това е сблъсък с реалността. Когато се кандидатирах за президент, ми се подиграваха, но станах 6-и в столицата и 8-и в страната. За съжаление 1% от избирателите не могат да променят ситуацията в страната.

В момента Светослав Витков е зам.-председател на Постоянната комисия за децата и младежта, спорта и туризма, член е на Постоянната комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество. Отстоява принципите си при управлението на нашата столица, като общински съветник от групата „Пет“, чиито приоритети са интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община.

Победата е временно състояние, което задължава увеличаването на усилията в подготовка за следващата битка, допълва Витков.

Къде се чувства най-истински - като сенсей, музикант или политик? Има една приказка, че крайъгълният камък, където и да го поставиш, се вписва, но има и друга реплика – че всяко куче, което мине, може да го намокри, шегува се Витков. Любовта към спорта и бойните изкуства учи Светослав Витков на дисциплина и да е в мир със себе си. Математиката му помага трезво да гледа на реалността и да намира логика във всичко. Светослав Витков се определя като почтен човек, който в годините е доказал, че е несъблазним и неизкушим.

СнимкаЕднакво добре се чувства на сцената пред музикални фенове и пред политически симпатизанти, защото е директен и не прави компромиси, предпочита да казва истината. В един момент от живота си разбрах, че Хуморът е този, който може да спаси Света, ако Красотата не успее - декларира Светльо Витков.

Въпреки че обича прекомерно София - градът, в който живее, работи и твори, като икономист не е заслепен оптимист за бъдещето й, тъй като при управлението й, според него, се работи на парче и няма планирана и дългосрочна политика. Бори се страната ни да не се превръща в „Чалгаристан“ и да се гради бъдещето й градивно, а не усвоявайки европейските субсидии, които след няколко години ще секнат.

Приятно слушане.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания. За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и..

публикувано на 30.05.24 в 18:55
Александър Кашъмов

В Прага обсъждат свободата на информация в Централна и Източна Европа

Свободата на информация в Централна и Източна Европа е темата на кръгла маса, която се провежда в чешката столица Прага. Събитието е част от сътрудничеството между института CEELI и гражданското общество в Централна и Източна Европа. В него са включени представители на различни европейски организации от Чехия, Словакия, Полша, Украйна,..

публикувано на 30.05.24 в 17:44

Организират лятно училище за ученици "Защо ни е да помним" в Белене и о. Персин

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним?“ в гр. Белене и остров Персин, което ще се проведе между 1-ви и 6-ти юли.  На него подрастващите и младите хора ще могат да научат повече за комунистическия режим в България. Белене и островите около града са едно от най-красивите, но и най-страшни места в..

публикувано на 30.05.24 в 17:19

Включват български ученици в европейската инициатива "Тийн мрежа проверка на факти"

Европейската инициатива "Тийн мрежа за проверка на факти" се провежда за първи в България. Тя е част от международния проект "Media Wise" и е насочена към ученици от 8-и до 12-и клас. Целта е да се обърне статистиката, според която България има един от най-ниските индекси на медийна грамотност в Европейския съюз (ЕС), посочват от..

публикувано на 30.05.24 в 17:15

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи. Въпреки това се забелязва ръст на застраховките на домовете, коментира пред Радио София Лили Стоянова – член на АБЗ. „Според това проучване на Асоциацията на българските застрахователи, делът на хората със..

публикувано на 30.05.24 в 16:23

Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия

Във вторник се проведе конференцията „Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", организирана от Българската търговско-промишлена палата и Българо-Хърватски бизнес клуб. От 2023 година Хърватия официално въведе еврото за разплащателно средство в страната. На конференцията беше обсъден опита на държавата и..

публикувано на 30.05.24 в 15:06
Актьори от школата

В НАТФИЗ - курс за български актьори на института "Лий Страсбърг"

След изключително успешно първо издание през 2022 г. и огромен интерес от гилдията, най-известният институт по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, се завръща в София, за да проведе двуседмичен курс за актьори. И тазгодишното издание на проекта се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община –..

публикувано на 30.05.24 в 14:20