Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за убийството на 16-годишното момиче от село Правда остава за постоянно в ареста

Снимка: Катя Чорова

По искане на прокуратурата Окръжният съд във Велико Търново определи постоянна мярка "задържане под стража" за 22-годишния студент Венцислав Атанасов, удушил от ревност 16-годишната си приятелка Десислава. След престъплението, извършено в понеделник през нощта в горнооряховското село Правда, студентът сам се е предал в полицията. Арестуван е и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Делото за мярката за неоклонение протече при закрити врата, защото при обсъждане на обстоятелствата за извършване на убийството се засягат въпроси за интимния живот на обвиняемия и жертвата, а изнасянето на каквато и да било информация в медиите би попречило на разследването, което е вмного ранен етап. Извън съдебната зала Росен Илиев, служебен защитник на студента съобщи, че е поискал на Венцислав Атанасов да бъде наложен домашен арест, защото няма опасност да се укрие и ще съдейства на разследването:

Той сам се е предал в полицията, признал е за извършеното престъпление и се разкайва, но не мога да кажа какво е коментирал, защото е следствена тайна. Има забрана да коментираме.

Ако Венцислав Атанасов обжалва наложеният му днес постоянен арест, делото за мярката за неоклонение ще се гледа на четвърти май в Апелативния съд във Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.