Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив 2019" набира проекти за Европейска столица на културата

| обновено на 31.05.16 в 12:50
Ръководството на "Пловдив 2019"
Снимка: Михаил Миховски - Радио Пловдив

Фондация „Пловдив 2019“ започва да приема проекти за финансиране на събития, свързани със спечеленото от града домакинство на „Европейска столица на културата“ през 2019 година. Ще се приемат идеи както за събития, заложени в апликационната книга, с която Пловдив спечели, така и извън тях. 

Проектите ще се набират и оценяват до 10 декември. Могат да кандидатстват граждани, фирми и неправителствени организации. Условието е да не получават финансиране по други пера от Община Пловдив и да не са във фалит. Няма таван за финансиране на проектите, като общият проектен бюджет на фондацията за тази година е 500 000 лева.

Екипът на „Пловдив 2019“ ще дава по имейл консултации на желаещите да кандидатстват.

Водят се разговори с Общината каква културна инфраструктура ще е необходима за 2019 година, но още са на експертно ниво, посочи артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева.

За Пловдив – „Европейска столица на културата“ ще бъде използвано и пространството в Тютюневия град, като експертите набират аргументи, за да уверят собствениците на сградите, че могат да печелят от тях в автентичния им вид, без да ги събарят, допълни Куюмджиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.