Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП прогнозира предсрочен парламентарен вот в края на годината

БСП в Благоевград
Снимка: БГНЕС

БСП прогнозира предсрочни парламентарни избори в края на тази или началото на идната година и разкритикува правителството за неадекватната реакция на заплахата от бежански натиск на българо-гръцката граница. 

Зад шумната пиар акция по залавянето на бежанците премиерът е скрил истинския проблем по южната ни граница, категорична бе Илияна Йотова, която освен евродепутат е и член на Оперативното бюро на БСП.

Аз не мога да си представя, че един сериозен министър-председател и едно сериозно правителство ще реагират по начина, по който реагира онзи ден на границата с Гърция за "най-бързата реадмисия". Още повече, че нашата информация сочи, че изобщо не става въпрос за заблуда на граждани-бежанци, които са искали да минат в Македония, а видите ли, са прескочили в България. Става въпрос за организирани канали, за организирана престъпност, с които правителство очевидно на този етап трудно се справя.

Общинските структури на  БСП започват анализ на състоянието и проблемите на местното самоуправление. Целта е да се върнат авторитета на партията на местно ниво, а проблемите на общините да станат част от Националния алтернативен план за България, който трябва да бъде готов до края на годината. Костадин Паскалев даде конкретен пример за Благоевград:

За санирането - страхотни сме. Ние сме на първо място, само че тук стои един въпрос: защо цената в Благоевград е с 40% по-висока от другите области на страната. И как се случва това, на какви цени се взимат поръчките, какво е качеството на изпълнението, как се случва?

Организационното укрепване на БСП и всичките й структури по места е основната цел на партията преди президентския вот и предизвикването на предсрочни парламентарни избори, които най-вероятно ще са в началото на идната година, заяви Корнелия Нинова след първото изнесено заседание на Оперативното бюро на БСП в Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.