Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят Караджов остава в ареста, готвят обвинение срещу сина му

| обновено на 09.06.16 в 15:07
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Много неистини не правят една истина. Това заяви днес пред съда обвиненият в убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов при обжалването на ареста си. 

Най-тежката мярка за неотклонение спрямо служителя на „Икономическа полиция“ бе потвърдена от апелативните магистрати без право на обжалване. Очакват се резултатите от извършен следствен експеримент със семейната кола на Караджови. 

Експертиза трябва да установи дали в автомобила, шофиран от Каля Караджова в деня на престъплението, се е возил и съпругът й.

В плеодарията си  адвокат Зоя Тошкова заяви, че разследването се води тенденциозно, има много внушения, продължителни разпити по тъмно и  се оказва психологически натиск. Готви се обвинение за 15-годишния син на Караджов за държане на огнестрелно оръжие. 

Призовка за това е била връчена на съпругата на полицая, заяви пред медиите Тошкова като уточни, че на Каля Караджова не е повдигнато обвинение по случая. Защитничката на полицая заяви, че е получила писма от граждани, в които се твърди, че Караджов е работил срещу енергийната мафия.

Анализирали сме всички събрани доказателства и твърденията ни не се основават само на едно от тях, отбеляза прокурор Иван Даскалов коментирайки извън залата обвиненията  за убийство към Караджов. По думите му резултатите по другите версии за престъплението  към този момент са равни на нула. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.